Dalborgløpet 2009

Oppvarming med Haavard foran,
så Bjørn. Tor-Atle og Tesfaye bakerst.

Snaut 10 kuldegrader, nybrøytet veg og snøunderlag var forholdene da totalt 6 romjulsløpere møttes på grusplassen ved Vind 3 juledag. Vi jogget gjennom hele løypa (2.5 km og samme vei tilbake) som oppvarming før start. Ganske ok feste på et godt snøunderlag. 4 av 6 brukte Inov-8 X-Talon 212, og 3 av oss hadde pigger! Startnummer er en selvfølge, og det ble noen minutters utsettelse av starten mens en blåfrossen Tesfaye slet med å knyte skoene. "Cold, cold...!" hutret han. Dalborgen midtvinters står antagelig i en viss kontrast til en etiopisk desemberdag!

Tesfaye og Tor-Atle tok ikke uventet ledelsen fra start. Jeg åpnet litt friskere enn normalt for å få litt arbeidsro fra Haavard og Per. Fikk noen sekunders forsprang ganske tidlig tror jeg... Ved vending 2,5 km hadde Tesfaye fått noen meter på Tor-Atle. Løypa er relativt krevende med som krever stadig omlegging av løpesteget. 75 meter stigning totalt, og disse metrene kommer slett ikke gratis...

Hadde Per i ryggen hele løpet, men klarte stort sett å holde forspranget på 6-7 sekunder. I bunnen av  siste bakke 300 meter før mål var forspranget (visstnok) krympet mye, men jeg klarte å øke avstanden opp siste kneika - men formen hans er i meget rask bedring... Tesfaye var raskest og ble i en enkel men rørende seremoni tildelt medalje som vinner av Romjulsjogg nr 1!

Løype: Vind - Dalborgen ut og retur (5 km sånn cirka). Tidtager, jury og adm.: Rune S

Kommentarer